Merhaba,
Mösyö Dukan'ın koluna girerek çıkmış olduğum bu yolda, yanımda olmak isteyen, elini uzatan, yardım öneren veya destek bekleyen herkese açık bir blogdur bu.Kendi kendimize konuşmak Umut verici veya destek bekleyen sonuçları paylaşmak Evde deneysel yollarla modifiye ettğimiz tarifleri paylaşmak MECBURİDİR !

6 Mart 2012 Salı

Zekeriya Beyaz sos ( ister misiniz telif hakkı davası açsın)

Bu sosu, tavuk göğüs gibi kuru ve yutması zor olan proteinleri atak günlerinde salatasız sebsiz, yutabilmek icin kullanıyoruz. yulaf kepeği de eklerseniz nevi hafif beşamel sos oluyor fırın yemekleri için.
Malzemeler
  • 2-3 yemek kaşığı light labne peynir
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • fesleğen
  • ( 1 kaşık yulaf kepeği- besamel için,)
  •  
labne süt ve yumurta sarısı cırpılarak pişirilir. koyu kıvamlı ama yumusak bir sos elde edilir. isteyen tuz karabiber veya sevdiği baharatı ekler. Ben fesleğeni yakıştırıyorum.

Haşlanmış tavukları kücük parcalara ayırıp üzerine bu sosu döküp yiyebilirsiniz.

Alternatif: bir borcama alta kucuk tavuk parcaları üste bu sos. azıcık da peynir rendesi ile fırına verebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder