Azra'nın içli köftesi
Malzemeleriç
- 200 gr yağsız dana kıyması
- 1 soğan
- 1-2 ceviz( yaramazlık yapmak isteyenler için)
- biber
- maydonoz
- 1,5 su bardağı yulaf kepeği
- 2 yumurta akı
- tuz, azıcık salca ve ılık su
1 sogani ince ince dograyip 200 gr yagsiz dana kiymasi ile iyice kavurun.Biber salcasi tuz pul biber maydnoz ve yasak ama kucuk kacamak yapmak isteyenler 2 adet dovulmus cevizi ekleyebilir bu kavrulan karisima.
Kavrulan kiymayi derin dondrucuya koyun ki katilassin. Dış icin; 1,5 bardak yulaf kepegi 2 yumurtanin aki tuz ,biber salca az ilik suyu iyice karın.
Dışın malzemelerini cok iyi yogurmak gerekiyor. İcli kofteyi hafif islak ve azcik yagli bir avuca koyup oldukca hizli kapamalisiniz.
sekil verdiğiniz köfteleri dolapda bir süre tutarak şeklinin dağılmamasını sağlayın.
220 derecede 20 dk. Yagli kagit uzerinde pisirin. ( haslama dagiliyor maalesef birisi becerene kadar firinliycaz).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder