Merhaba,
Mösyö Dukan'ın koluna girerek çıkmış olduğum bu yolda, yanımda olmak isteyen, elini uzatan, yardım öneren veya destek bekleyen herkese açık bir blogdur bu.Kendi kendimize konuşmak Umut verici veya destek bekleyen sonuçları paylaşmak Evde deneysel yollarla modifiye ettğimiz tarifleri paylaşmak MECBURİDİR !

6 Mart 2012 Salı

@ekoserpo ile beraber geliştirdiğimiz zebra kek 
  • 5 yumurta
  • 8 kaşık yulaf kepeği
  • 8 kaşık splenda
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Yumurta beyazlarını daha sonra çırpılmak üzere ayırın. Yumurta sarıları ile diğer malzemeleri( kakao hariç)  çırpın. hamuru ikiye ayırın. birine kakoyu ekleyin. sonra ayrı yerde cırptıgınız yumurta beyazlarını bu iki karısıma bölüştürün. her birini kendi içinde hafifce karıstırın.
kek kalıbına önce kakaolu üstüne beyazı dökün. önceden 160 dereceye ısıtılmıs fırında pişirin.
Not: yoğurdunuz susuz ve yumurtalarınız kücükse süt miktarını artırın. Amaç yulafları sütle şişirmek. Normal bir kekden ölçü olarak daha az. o sebeple mümkünse biraz daha kücük bir kalıba koyun ve daha kısa süre tutun fırında.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder