Merhaba,
Mösyö Dukan'ın koluna girerek çıkmış olduğum bu yolda, yanımda olmak isteyen, elini uzatan, yardım öneren veya destek bekleyen herkese açık bir blogdur bu.Kendi kendimize konuşmak Umut verici veya destek bekleyen sonuçları paylaşmak Evde deneysel yollarla modifiye ettğimiz tarifleri paylaşmak MECBURİDİR !

6 Mart 2012 Salı

Fırında Balık

Malzemeler 2 kişilik
  • içi temizlenmiş ama pulları temizlenmemiş 400-600 gr lık  2 balık( mercan , levrek,..)
  • 2 paket iri salamuralik tuz (ince tuzla olmuyor)
  • 2 yumurta aki

Tuz , yumurta akları ve 1 su bardagi suyu karistirip bulamac yapin.
Sonra pullari temizlenmemis pullu baliginizin icine defne yapragi( diyette olmayan tereyagda koyabilir)ve kara biber koyun.
Hazirlanmis baligi da tuz yatagina yatirip tuz yorganini üstüne örtün İyice.

Firinda baligin buyuklugune bagli olarak yaklasik 1 saat kadar pisirin. 400 grlıklara 40 dk yeterken 1 kg ustu baliklar 1.5 saate kadar cikar
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder