Merhaba,
Mösyö Dukan'ın koluna girerek çıkmış olduğum bu yolda, yanımda olmak isteyen, elini uzatan, yardım öneren veya destek bekleyen herkese açık bir blogdur bu.Kendi kendimize konuşmak Umut verici veya destek bekleyen sonuçları paylaşmak Evde deneysel yollarla modifiye ettğimiz tarifleri paylaşmak MECBURİDİR !

6 Mart 2012 Salı

Dukan Usulu Cheesecake


Malzemeler
Cheesecake zemini için;
  • 1 yumurta 
  • 3 kasik yulaf kepegi ve
  • 1 kasik splenda
Üst için;
  • 200gr kadar lor 
  • 200 gr light labne peynir
  • 2yumurta ve
  • 1bardak süzme yoğurt
  • 8 kasik splenda
  • Vanilya
Zemin için; yumurta, yulaf kepegi ve 1 kasik splendayi karistirip kek kalibinin zeminine yayip 5 dk firinda tutun. Amac biraz suyunu cekmesi.
Tatli lor bulmak zor, hele yagsizi nerdeyse imkansiz. Onun icin 1 litre yagsiz sute 2 yemek kasigi sirke dokerek kaynatin ve sütü kestirin.
Sut kesildiginde bir suzgecle katı olan kismi yani loru suyundan ayirin. Kalan su , peyniraltisuyu denen sporculara verilen protein tozudur.
(Bulabiliyorsanız süt loru dedikleri lor ile oluyor. marketlerde adı lor diye satılan seyler hafif tuzlu ve bu pastaya uymuyor.Ama Şütte gibi büyük şarküterilerde var.)

Sütü kestirdiginizde yaklasik200gr kadar lor olustu buna 200 gr light labne peynir,2yumurta ve 1bardak süzme yogurtla 8 kasik splenda ekleyip karistirin

Daha once pisirdiginiz yulafli zeminin üstüne lor labneli karisimi ilave edip tercihen kelepçeli bir kalıpta, 180 derecede uzeri hafifçe kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder