Merhaba,
Mösyö Dukan'ın koluna girerek çıkmış olduğum bu yolda, yanımda olmak isteyen, elini uzatan, yardım öneren veya destek bekleyen herkese açık bir blogdur bu.Kendi kendimize konuşmak Umut verici veya destek bekleyen sonuçları paylaşmak Evde deneysel yollarla modifiye ettğimiz tarifleri paylaşmak MECBURİDİR !

6 Mart 2012 Salı

Dukan Galetası-Krepi
Önce Dukan'ın kitabında galeta diye yazdığı bizim krep dediğimiz tarifle başlayalım.
  • atak dönemindekiler 1,5 yemek kaşığından seyirdekiler 2 y.kaşıkdan yapıcak. belirtilen miktardaki yulaf kepeğine,
  • yarım cay bardağı süt,
  • 1 yumurta ( kolestrol sorununuz varsa 1 yumurta beyazı ile yapın)ekleyin.
bu malzemeleri çırpıp, yapışmaz bir tavada omlet gibi pişirin.
ben tadını güzelleştirmek adına,
  • 1 tatlı kasığı çörek otu ve
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüs keten tohumu ekliyorum.

çörek otu pişerken mis gibi börek!  kokusu yayılıyor. Yediğim şey güzel koktuğunda aldığım tad da güzel geliyor. Size de öyle oluyor mu?

2 yorum:

  1. Protein+sebze gunumdeyken içerisine pırasa ve maydanoz doğradim.güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. twet den msj yazdım cevap verebilirmisiniz.ben iki ay önce 5 gün atak 20 gün seyir yaptım bıraktım.Tekrar başlayabilirmiyim...teşekkürler...

    YanıtlaSil